shimano steps

Welk soort e-bike past bij jou?

Nederland is een echt fietsland, van jong tot oud, van klein tot groot, eigenlijk iedereen heeft wel een stalen ros in de schuur staan. De afgelopen tijd is echter de snelheid op de fietspaden wel wat veranderd. Waarbij eerst alleen de wielrenners met een atletisch lichaam en een hoop training tot hoge snelheden kwamen, zien we nu ook de jongere jeugd en de 65+’ers over de fietspaden razen. Hoe komt dit – de elektrische fiets. Maar welke e-bike past er bij jouw behoeftes? Hieronder lees je meer over de soorten fietsers waar je jezelf misschien wel in herkent en de soort elektrische fiets die hierbij hoort. 

De korte afstandsfietser

De kinderen naar school brengen, boodschappen doen of even snel langs het winkelcentrum, de korte afstandsfietser houdt er niet van om toch even snel die auto in te stappen en een hoop benzine/ diesel te verspillen. De perfecte fiets voor dit soort fietser is er niet eentje die de allergrootste accu heeft of de meeste opties. Een fiets die makkelijk in gebruik is en comfortabel zit met misschien de mogelijkheid tot fietstassen is perfect. 

De fietser die niet wordt weerhouden door het weer

Zonnig, regenachtig, tegenwind, of toch een sneeuwbui, de fietser die door weer en wind op de fiets stapt is er eentje die echt moet kunnen vertrouwen op zijn e-bike. Verreweg de bekendste motor bij een elektrische fiets is het shimano steps systeem. De shimano motortechniek geeft je bij heftige tegenwind een beetje extra kracht om voorruit te komen. 

De recreatiefietser 

De recreatiefietser wordt ook wel de zondag fietser genoemd en houdt ervan om heerlijk te genieten van de natuur, het Nederlandse landschap en het weer. Je gaat vaak een rondje in de buurt of kiest er af en toe voor om de fiets mee te nemen naar een, voor jou, onontdekt bos. De fietsrit moet heerlijk relaxed verlopen en de fiets moet jouw uren ondersteunen gedurende het ritje. Belangrijk voor dit soort fietser is dat er uren op het zadel gezeten kan worden. Niemand wil last krijgen van ongemakken tijdens het fietsen. Daarnaast is, net zoals bij de korte afstandsfietser, de motor heel belangrijk. De fiets moet met gemak verschillende soorten terreinen aankunnen en voornamelijk ook lang mee kunnen gaan. Je moet natuurlijk niet halverwege de rit zonder accu komen te zitten. 

Zoals je ziet is er voor iedere soort fietser wel een geschikte e-bike te vinden. Alvast veel fietsplezier!