Het beste cadeau voor mijn 18e verjaardag

Ik ben zojuist 18 geworden. Voor mijn 18e verjaardag heb ik dan ook een heel mooi cadeau gekregen van mijn ouders. Ik krijg mijn rijbewijs van mijn ouders. Hiervoor moet ik ook rijlessen nemen natuurlijk. Maar dan wil ik wel de juiste rijschool inschakelen zodat ik het in 1 keer haal. Hier was natuurlijk wat onderzoek voor nodig.

Snel op zoek naar de beste rijschool

Ik ging achter mijn computer zoeken en opzoek naar rijscholen in de buurt. Al snel kwam ik op de verkeerschool de rijopleider. Bij deze verkeerschool zag ik ook dat ik een 1 daagse cursus kon doen om zo snel mogelijk mijn theorie examen voor de auto te halen. En het kostte me (mijn ouders) niet eens zoveel geld. Dit zag ik dus al als een pluspunt om zo makkelijk en snel mogelijk mijn rijbewijs te halen.

Welke stappen zijn er?

Ik ging verder op de site kijken en zag een stappenplan uitgewerkt dit ging ik even lezen om zo te zien waar ik allemaal mee te maken krijg. Zo is het uitgelegd in 8 stappen. Stap nummer 1 is het nemen van een proefles. Ja ook dat is mogelijk. Stap nummer twee is een lespakket kiezen. Stap nummer drie is de rijschool machtigen. Nummer vier is de gezondheidsverklaring invullen. Stap vijf is het reserveren van de theoriecursus. Stap zes is het reserveren van het theorie-examen. Stap zeven is de tussentijdse toets afleggen en de laatste stap is het afleggen van het praktijkexamen.

Hoe zit het met de coronacrisis?

Ook tijdens de coronacrisis gaan de rijlessen nog door. Hiervoor zijn natuurlijk wel maatregelen waar iedereen zich aan moet houden. Zoals dat je niet mag rijden wanneer je klachten hebt of wanneer iemand in het huishouden besmet is met het coronavirus. Ook moet je met een mondkapje op rijden wat altijd minder fijn is maar wel goed voor de veiligheid omtrent gezondheid.

Snel mijn eerste proefles inplannen

Ook kan je zelf het aantal lessen per week beslissen, je wordt opgehaald waar jou het, het beste uitkomt. Ook hebben de instructeurs veel ervaring en is er een hoog slagingspercentage. Dit klonk allemaal erg goed. Ook was het erg fijn dat we de kosten direct konden inzien. Op deze manier stonden we niet voor verassingen. Zo klonk Rijschool Enschede als de perfecte verkeerschool om mijn rijbewijs te halen. Ik liet deze informatie aan mijn ma zien en ook zij vond het een prima rijschool. Zo gingen we gelijk een proefles boeken om zo te kijken of het echt de perfecte match was.