Wat je wilt weten vóór het kopen van een occasion

Er zijn verschillende redenen waarom je toe kunt zijn aan een nieuwe auto of waarom je ervoor kiest om een occasion aan te schaffen in plaats van een spiksplinternieuwe auto. De keuze ligt bij iedereen persoonlijk, maar toch zijn er op allebei de vlakken bepaalde dingen die je vooraf moet weten. Ook zijn er een aantal vragen die je jezelf kunt stellen voordat je een auto gaat kopen, op zowel het vlak van nieuwe auto’s als occasions. Hier wordt er echter op occasions gefocust, want ook deze auto’s zijn het zeker waard.

Occasions

Het woord occasion is een andere benaming voor een tweedehandsauto en net als bij het aanschaffen van een nieuwe auto, heb je te maken met voor- en nadelen. De voordelen voor het aanschaffen van een occasion, is dat je flink wat minder geld kwijt bent dan wanneer je een gloednieuwe auto koopt. Ook is er een groot aanbod aan occasions, zoals bij autobedrijf Goes. Dit autobedrijf is Dahab auto’s en is al sinds 2006 actief in Zeeland. Zij hebben meerdere professionals in dienst en bieden de beste service en kwaliteit aan hun klanten. Je kunt bij Dahab auto’s terecht voor het kopen van occasions, maar ook voor onderhoud.

Hier moet je op letten

Ondanks dat occasions vele voordelen kennen, zijn er ook een aantal belangrijke punten die niet zo zeer voordelen zijn en waar je dus goed op moet letten. Een occasion is namelijk al een gebruikte auto, waardoor de staat van de auto hoogstwaarschijnlijk niet meer hetzelfde is als toen die nieuw was. Dit hoeft echter geen probleem te zijn als er van tevoren goed naar de auto is gekeken. Als de auto echt te gevaarlijk is om te weg op te gaan, dan wordt deze zeker niet als occasion aangeboden. Het is dus geen groot punt, maar zeker wel een aandachtspuntje omdat het alsnog invloed kan hebben op de besturing. Bij de occasions Goes wordt er van tevoren goed naar de auto’s gekeken en worden alleen de auto’s die goed zijn aangeboden voor verkoop. 

Neem de tijd

Als je nog niet helemaal zeker bent van welke keuze je precies moet maken, rest je alleen nog om de tijd te nemen om wel zeker te worden van de keuze. Voel je niet verplicht om gelijk iets te kopen wanneer je bijvoorbeeld ergens gaat kijken. Je moet iets goed kunnen bekijken voordat je het aanschaft. Neem dus geen overhaaste beslissingen omdat je je bijvoorbeeld opgejaagd voelt door een verkoper of onder druk voelt staan. Het is en blijft een auto waar je je geld aan uitgeeft en het is dus van groot belang dat jij er uiteindelijk veilig mee de weg op kunt.