Onderhoud van je motor

Of je nou opzoek bent naar Kawasaki parts of harley davidson spatborden je kan ze gemakkelijk in een bobber shop vinden. Eigenlijk kan je er alles vinden wat je voor je motor nodig hebt. Of het nu een bobber, chopper of gloednieuwe racemotor is, je zal er vinden wat je nodig hebt. Daarbij kunnen ze je meestal ook nog eens helpen en adviseren als je er zelf even niet uitkomt. Vooral handig als je ervoor hebt gekozen om een bobber of chopper zelf te maken. Dit is namelijk zeker geen makkelijke klus. 

Motorkleding

Ook motorkleding kan je vinden bij een bobber shop. Alleen een helm is verplicht om te dragen op een motor, maar om jezelf te beschermen is het ook zeker raadzaam om voor de juiste kleding te gaan. Op een motor ben je namelijk kwetsbaarder in het verkeer dan met een auto. Denk dus bij kleding aan de juiste paar hoge schoenen of laarzen, oogbescherming, handschoenen, leren broek en jas. Dit zijn natuurlijk niet zomaar broeken en jassen. Als het speciaal als motorkleding wordt verkocht, houdt het dus in dat de kleding tegen een schrammetje kan en jou extra zal beschermen tegen ongevallen. 

Regelmatig controleren

Een motor heeft geen APK keuring nodig maar dat houdt niet in dat het niet belangrijk is om dit met regelmaat te controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bandenspanning, remmen, aandrijving, olie, verlichting en koelvloeistof. Natuurlijk klinkt het logisch om deze punten eens in de zoveel tijd te controleren, maar toch wordt dit nog vaak vergeten. Je kan bijvoorbeeld de remmen controleren door ze minimaal 3 seconden vast te houden voordat je vertrekt. Hierbij moeten ze de volle 3 seconden dezelfde druk behouden. Controleer ook altijd of er genoeg remvloeistof in zit. Als dit niet het geval is, zit er waarschijnlijk een lekkage die verholpen moet worden. 

Als je er voor kiest om dus zelf een bobbel te maken en daarvoor de gewenste materialen te kopen, kies dit dan wel bij een vertrouwd bedrijf zodat je de producten ook kan vertrouwen. Het is namelijk niet moeilijk om bobber gashendels kopen, maar het is wel lastig om goed werkende te vinden terwijl dat juist zeer belangrijk is.