Wat is een financial lease en hoe kun je je voordeel ermee behalen als ZZP’er?

Een financial lease voor zzp’ers wordt steeds wordt steeds populairder. Het namelijk een erg goede manier om ervoor te zorgen dat je beschikt over kapitaal die je nodig hebt voor je onderneming, zoals een bedrijfsauto. Het voordeel van een financial lease is dat je snel beschikt over de middelen die je nodig hebt om je bedrijf te runnen, maar je deze per maand kunt betalen. Het is dus eigenlijk te vergelijken met een lening. Als de leaseperiode is afgelopen wordt je ook eigenaar van de het bedrijfsmiddel.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Er zitten echter wel bepaalde voorwaarden aan een lease. Hier moet je dus wel aan kunnen voldoen als ZZP’er. Meestal geldt dat je een winstgevende onderneming moet hebben en dat je in staat moet kunnen zijn om een bepaald bedrag beschikbaar te kunnen stellen als borg. Tot slot moet je bedrijf al enige tijd bestaan. Er kunnen nog meer voorwaarden zijn waar je aan moet voldoen, maar dit kan per aanbieder verschillen. Let hier dus goed op. 

Kies een aanbieder die bij jou past

Zoals hierboven ook al vernoemd zijn er verschillende aanbieder, dus let goed op waar je je lease gaat afsluiten. Als je opzoek bent naar een bestelbusje voor je onderneming kan deze Volkswagen financial lease een goede keuze zijn. Er zijn mooie busjes te krijgen die jouw onderneming kunnen helpen. Het is wel altijd aan te raden om iemand met verstand van financiën naar je offertes te laten kijken. Je boekhouder kan bijvoorbeeld erg goed beoordelen welke lease het beste past bij jouw situatie.