Start met fietsen op een elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn nu in 2020 bij iedereen wel bekend. De afgelopen jaren heeft de elektrische fiets een flinke opmars gemaakt in de wereldwijde fietsmarkt. De elektrische fiets is een mooie vervangen van de normale fiets, een scooter of brommer of zelf van een auto. Naar mijn bescheiden mening gebruiken nog te weinig mensen een elektrische fiets. Zo hoor ik namelijk ook van veel mensen in mijn eigen kring dat zij gek worden van de files van werk naar huis en visa versa. Sommige van deze mensen wonen op een afstand van werk die prima te overbruggen is met een elektrische fiets, maar er toch voor kiezen om dit niet te doen. In dit blog ga ik vertellen waarom een elektrische fiets voor jou de juiste keuze is. 

Vaak hebben werkgevers een spaarplan dat jou helpt

Bij veel werkgevers kun je elk jaar punten inzetten om extraatjes te krijgen in een ander vorm dan loon. Dit kunnen producten of diensten zijn. Meestal zijn dit producten of diensten die een duurzame aard hebben. Mede hierdoor kun je vaak een flinke korting via je werk regelen om een elektrische fiets aan te schaffen. Het aanschaffen van een elektrische fiets is namelijk wel een grotere investering dan het aanschaffen van een normale fiets. Bedenk alleen wel dat je met een elektrische fiets een grotere afstand kunt afleggen waardoor je de auto ook vaker kunt laten staan. Hierdoor bespaar je ook nog eens op benzine. De combinatie van het besparen van benzine en een korting die je via je werk kunt regelen ervoor kunt zorgen dat je er financieel op vooruit gaat wanneer je een elektrische fiets aanschaft.  

Het is goed voor het milieu 

Waarschijnlijk weet je dit natuurlijk wel, maar een elektrische fiets is goed voor het milieu. Doordat je grote afstanden kunt afleggen met de fiets zorgt dit ervoor dat je minder gebruik hoeft te maken van de auto. Dit zorgt weer voor minder uitstoot en zo draag je op een eenvoudige manier bij aan het milieu en bij jij zelf ook wat vaker in de buitenlucht. Het is dus een win-win situatie. 

Er zijn tegenwoordig veel varianten

Jaren geleden waren er alleen standaard modellen. Dat is nu gelukkig heel anders. Er zijn altijd wel elektrische fietsen te vinden die passen bij jouw levensstijl. Ga je de fiets alleen gebruiken om zo op zijn tijd een rondje te fietsen? Ga dan voor een standaard elektrische fiets. Ga jij elke dag naar je werk op de elektrische fiets en heb jij plek nodig voor je werktas? Denk er dan eens over na om een elektrische transportfiets te kopen. Deze is voorzien van een bagagerek aan de voorkant. Super handig voor het vervoeren van je werktas.