Fietsverhuur De Koog

Fietsverhuur De Koog

Eén van de meest bezochte Waddeneilanden is Texel. Vooral onder Duitsers is Texel enorm populair. En dat snappen wij heel goed! Texel kent een rijke historie en ontzettend veel natuurschoon. Knusse dorpjes, uitgebreide zandstranden, een rijk uitgaansleven: Texel heeft het! 

Ligging

Texel ligt boven de kust van Noord-Holland en is bereikbaar via de veerboot, die vertrekt uit Den Helder. In slechts 20 minuten varen ben je aan de overkant en waan je je in een heel andere wereld, waar men stress niet kent.  De zilte lucht en zeewind doen je ontspannen op het moment dat je van de boot afstapt. 

Het grootste dorp op Texel is Den Burg en ligt centraal op het eiland. In het zuiden liggen Den Hoorn en ’t Horntje, waar de veerboot ook aanmeert. Aan de oostkant vind je Oosterend en het havenplaatsje Oudeschild. Hier tref je in het weekend de Texelse vissersvloot, die Oudeschild als thuishaven hebben. Het meest noordelijk ligt De Cocksdorp, bekend van de vuurtoren. In de zomermaanden kan je vanuit De Cocksdorp met een bootje oversteken naar het naastgelegen eiland, Vlieland. Tot slot, in de duinen aan de westkant van Texel, vind je De Koog. Dit is het enige dorp aan dat gelegen is aan de Noordzee. 

Texel verkennen? Pak de fiets!

Wil je Texel in alle rust verkennen? Pak dan de fiets. Er is geen andere manier van reizen om het hele eiland te zien. De bus komt niet overal en auto’s zijn niet overal welkom. Op de fiets zie je het meest van het eiland -en in je eigen tempo! Texel kent ruim 150km aan goed onderhouden fietspaden. Je fiets dus gemakkelijk een eindje weg!  Door het Nationaal Park Duinen van Texel lopen veel fietspaden en gemarkeerde fietsroutes die je langs de mooiste plekjes voeren.

Natuurlijk kan je je eigen fiets meenemen naar Texel. Op de boot zijn voldoende stallingsplaatsen om je fiets veilig te stallen. Bijkomstig voordeel: zodra de boot op Texel afmeert mogen fietsers als eerste van de boot. Hierdoor heb je geen drukte bij de uitgang! 

Een alternatief is het huren van een fiets. Bijna iedere plaats heeft meerdere verhuurbedrijven. Een aanrader is de fietsverhuur in De Koog, waar je gemakkelijk online een elektrische fiets reserveert. Kom je een dagje met de auto naar het eiland, dan parkeer je gemakkelijk en tegen lage parkeerkosten aan de rand van het dorp. De Koog beschikt over betere parkeermogelijkheden dan Den Burg. Daarnaast is De Koog een perfect startpunt om het hele eiland rond te fietsen.