Leer deze drie mythes over motorrijden nu af!

Je hebt eindelijk je nieuwe motor. Tijd om over de weg te scheuren! Of zou je dat nou wel doen? Een motor rijden is niet niks en vergt heel veel veiligheid en kennis. Weet je dus wel zeker of je alles onder controle hebt? Weet je alles wat je moet weten? Daar komen we nu achter. Hier zijn drie mythes over motorrijden. Ken jij ze al?

Leg je motor neer als je een botsing aan ziet komen

Deze mythe is niet waar. Een ongeluk gebeurt heel snel. Vaak heb je niet de tijd om eraan te denken je motor neer te leggen. Het is ook niet bepaald veilig om bij elk vermoeden dat je krijgt dat er een botsing zal gebeuren je motor neer te leggen. Dit veroorzaakt alleen maar meer problemen. Als je tijd had om hierover na te denken is er ook genoeg tijd om die botsing te voorkomen. Geloof deze mythe dus vooral niet.

Een helm kan je niet beschermen tegen een hersenschudding

Ja, het is mogelijk om een hersenschudding te krijgen met een helm op wanneer je in een ongeluk terecht komt. Maar je hersenen zitten nog waar ze moeten zitten en je hoofd is tenminste nog heel. Als je in een ongeluk terecht komt en je hebt geen helm op, ben je er veel slechter aan toe. Het is dus niet volledig een mythe, maar maak het niet je reden om geen helm te gaan dragen tijdens het motorrijden. Draag die ten alle tijden.

Je kan niet in de regen rijden

Het is zeker wel mogelijk om in de regen te rijden met je motor, maar net zoals bij het rijden van een auto moet je je aanpassen aan de situatie. Als je goede banden met voldoende profiel hebt, heb je genoeg grip op de weg en kan je prima in de regen rijden. Pas natuurlijk wel je snelheid en zorg ervoor dat je goed aangekleed bent. Je wilt natuurlijk niet lopen te bibberen achter het stuur. Je reactievermogen wordt dan namelijk ook minder, wat rijden weer onveilig maakt.

Bij motorrijden loop je weer allemaal andere risico’s dan bij autorijden. Wees je je daar dus heel erg van bewust en wees goed voorbereid voordat je de weg op gaat. En natuurlijk niet vergeten: draag altijd een helm!