motor rijden

Je motor pimpen doe je zo!

Je kunt op verschillende manieren een motor pimpen. Maar bedenk in de eerste plaats of het wel echt nodig is om de motor te pimpen. Soms is een motor namelijk nog in topconditie. Het kan ook zijn dat de motor er mooier uitziet zonder al die tierelantijntjes. Voor je een motor gaat pimpen kun je het beste met je motorvrienden overleggen wat zij van jouw plannen om te pimpen vinden. Het is mogelijk om de motor te pimpen door middel van accessoires, onderdelen en prints. Lees hier meer over je een motor kunt pimpen. Voor je met de motor gaat rijden is het belangrijk om een motorverzekering af te sluiten.

Diverse soorten accessoires

Je kunt je motor voorzien van verschillende accessoires. Het hoeven niet per se accessoires te zijn voor de mooi. Je kunt ook denken aan het plaatsen van camerasystemen op je motor. Dit is handig voor veiligheidsredenen. Ook kun je een USB-lader plaatsen op het stuur van de motor. Als je telefoon leeg is, ben je niet afhankelijk van een hotelkamer of pompstation om je telefoon op te laden. Op deze manier kun je veel foto’s maken onderweg.

Onderdelen pimpen

Een motor bestaat uit verschillende onderdelen. Sommige onderdelen kun je natuurlijk vervangen voor een gepimpt onderdeel. Ook is het mogelijk om het bestaande onderdeel te pimpen. Je kunt je motor namelijk ook poeder coaten. Het is mogelijk om het motorblok efficiënter te maken door het toepassen van coating. Het resulteert in een betere verbranding en zorgt voor minder wrijving. Coating zorgt ervoor dat je motor er mooier uit zal zien, daarnaast is het ook ideaal als bescherming.

Nieuwe banden

Na verloop van tijd zijn de motorbanden aan vervanging toe. Als de banden aan vervanging toe zijn is het verstandig om goede motorbanden te kopen. Als je nieuwe banden hebt gekocht is het belangrijk om de banden goed in te rijden. De gladde verwijder-was zweet er op deze manier als het ware uit. Het is ook mogelijk om de nieuwe motorbanden op te schuren met een schuurpapiertje. Het is alsnog belangrijk om de motorbanden rustig in te rijden. De band wordt namelijk ruwer, maar de verwijder-was zal nooit echt verdwijnen.