Wat is het voordeel van het gebruiken van een fiets?

Nederland staat bekend om het feit dat bijna iedereen hier over een fiets beschikt. Wat je hier ook over te zeggen hebt, het moge duidelijk zijn dat dit de waarheid is. In Nederland heeft bijna iedereen een eigen fiets, ook al beschikken zij ook over een ander vervoersmiddel. Er zijn verschillende redenen dat het handig is om over een eigen fiets te beschikken. In dit artikel maak je kennis met een aantal van deze redenen.

Bewegen is gezond

Het is verstandig om dagelijks met de fiets naar je werk te gaan. Dat komt doordat je hierdoor iedere dag in beweging bent. Je moet je immers inspannen om vooruit te komen wanneer je aan het fietsen bent. Niet iedereen vindt dit even fijn, maar het is in ieder geval erg gezond om met de fiets naar je werk of naar andere verplichtingen te gaan. Daarom is het verstandig om een fiets te kopen en deze zo vaak mogelijk te gebruiken. Dat komt doordat een groot deel van de Nederlanders een tekort aan lichaamsbeweging krijgt tijdens hun dagelijks leven. Gezien dit gegeven is het niet gek dat er steeds meer mensen zijn die overgewicht hebben. Als jij iets te zwaar bent, kan het slim zijn om een fiets aan te schaffen zodat je in ieder geval dagelijks in beweging komt. 

Een goedkoop vervoersmiddel

Een andere reden dat de fiets zo populair is in Nederland, is het feit dat het erg goedkoop is om op de fiets naar je werk te gaan. Natuurlijk kan de aanschaf van een Cortina moederfiets of een ander nieuw model vrij prijzig zijn, maar als je dit vergelijkt met de kosten die je maakt voor de aanschaf van een auto of scooter, valt dit erg mee. Daarnaast rijdt een fiets niet op brandstof waardoor je hier geen kosten voor hoeft te maken. 

Goed voor het milieu

Het gebruik van een fiets is goed voor het milieu. Dit is namelijk een vervoersmiddel wat geen CO2 of andere schadelijke stoffen uitstoot. Daarom is het slim om een fiets aan te schaffen als je begaan bent met het klimaat. Wanneer je dit geen goed idee vindt omdat je redelijk ver van je werk vandaan woont, kun je een elektrische fiets Cortina aanschaffen. Hiermee kun je met minder moeite een grotere afstand afleggen waardoor ook jij op de fiets naar je werk kunt gaan. Bovendien hoef je je niet zo erg in te spannen als wanneer je een normale fiets zou gebruiken.