3 voordelen van een elektrische vouwfiets

Een vouwfiets is een ingeburgerd accessoire geworden waar velen onder ons al mee hebben kennisgemaat. Opgevouwen in de kofferbak van je auto of gewoon mee met de trein is zo een vouwfiets heel handig om je te kunnen verplaatsen over korte afstanden. Maar wat als het nog makkelijker kon? Met een electrische vouwfiets kan het veel handiger. Dit zijn de 3 voordelen ervan:

  • Even makkelijk mee te nemen als de “normale” vouwfiets. De combinatie accu en electromotor is nauwelijks opvallend bij een electrische versie. Je combineert dus gewoon het gemak van een vouwfiets met dat van een electrisch vervoermiddel.
  • Sneller dan de gewone fiets. Niet bepaald een scooter, maar nog altijd sneller dan de normale vouwfiets. Bovendien ook heel handig bij tegenwind!
  • Heel goed voor mensen die minder goed ter been zijn. Deze groep kan wel het best profiteren van de voordelen van een electrische vouwfiets. Omdat de vouwfiets nou eenmaal handig bijna overal mij te nemen is vormt deze aan handig vervoersmiddel waarmee je met weinig inspanning toch bij je bestemming aankomt.

Beste-elektrische-vouwfiets

De electrische vouwfiets biedt dus alle voordelen die er verwacht worden van de normale versie plus dat van een electrische aandrijving die je het werk uit handen, of beter gezegd, voeten neemt. Bovendien kan je met de electrtische vouwfiets gewoon op de openbare weg komen en heb je er geen speciaal rijbewijs voor nodig. Zorg er wel voor dat hij altijd opgeladen is en geniet maar van je handig vervoersmiddel.