Een shortlease privé afsluiten, kan dat?

Er kan worden vastgesteld dat de zogenaamde shortlease door de jaren heen steeds populairder is geworden. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat deze vorm van leasing er één is die zich kenmerkt door een ongelofelijke flexibiliteit. Een shortlease zorgt er niet alleen voor dat u snel de beschikking kunt hebben over een bepaalde lease-auto, daarnaast kunt u de overeenkomst ook opzeggen wanneer u dat maar wenst. In eerste instantie lijkt het afsluiten van een shortlease uitsluitend interessant te zijn voor bedrijven, maar klopt dat wel? Absoluut niet. Ook een shortlease privé afsluiten is immers mogelijk. 

  1. Waarom als particulier kiezen voor een shortlease? 

Niet alleen bedrijven, maar ook particulieren zijn gebaat bij het afsluiten van een shortlease. Tegenwoordig is het namelijk zo dat het leven heel wat (hoge) kosten met zich meebrengt. Het spreekt voor zich dat deze kosten stuk voor stuk uw financiële situatie op eender welk moment aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Omwille van deze reden kiezen steeds meer particulieren ervoor om geen overeenkomsten voor een lange termijn meer af te sluiten. Geldt dat ook voor u, maar wilt u toch graag met een nieuwe auto kunnen rijden? In dat geval is een shortlease privé afsluiten ook voor u ongetwijfeld de moeite meer dan waard! 

  1. Waar rekening mee houden bij een shortlease privé afsluiten?

Bent u ook overtuigd van de voordelen die verbonden zijn aan het afsluiten van een shortlease? Bent u bijgevolg dan ook van plan om een shortlease privé af te sluiten? In dat geval zult u rekening willen houden met tal van verschillende aandachtspunten, namelijk: 

  1. De maandelijkse lasten van een shortlease liggen hoger dan bij een klassieke leasing; 
  2. Er kan een keuze worden gemaakt uit een groot aantal verschillende auto’s; 
  3. De gekozen auto kan binnen zeer korte termijn in gebruik worden genomen; 
  4. U hoeft geen extra verzekering meer af te sluiten, deze is inbegrepen; 

Het gebeurt niet zelden dat mensen denken dat een shortlease privé afsluiten in de praktijk een zeer groot verschil uitmaakt op financieel vlak. Uiteraard liggen de maandkosten die zijn verbonden aan een shortlease een stuk hoger, maar dat heeft grotendeels te maken met het feit dat in principe alles in deze prijs is inbegrepen. Dit geldt niet alleen voor de (all risk) verzekering, maar ook voor de belastingen, de kosten voor het onderhoud, etc. De enige extra kost waar u nog rekening mee moet houden is de brandstofkost, maar dat spreekt voor zich.

  1. Een shortlease privé afsluiten voor een elektrische auto? Zeker en vast!

Een shortlease privé afsluiten kan in de praktijk gebeuren voor tal van uiteenlopende auto’s. Op het ogenblik dat u ervoor kiest om een overeenkomst voor een shortlease af te sluiten zult u steeds kunnen vaststellen dat er een groot aanbod met verschillende auto’s voor handen is. Wilt u dus met andere woorden ook graag een nieuwe auto ter beschikking hebben welke u op de meest flexibele wijze kunt afbetalen? In dat geval is het altijd meer dan de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van een private shortlease.