aanhanger oprijplaat

3 redenen waarom oprijplaten van goede kwalitiet moeten zijn

Gebruik aanhanger

het gebruik van een aanhanger kan zeer divers zijn. Je kunt er bouwmaterialen mee halen. Je kunt er groenafval mee naar de stort brengen. Je kunt er meubels en dergelijke mee halen bij de Ikea. Als je een feestje houd kun je er ook lekker veel kratten bier mee halen zonder al te vaak te hoeven tijden met een losse auto.

Maar er kunnen ook andere dingen met een aanhanger vervoerd worden die om een paar hulpmiddelen vragen.

aanhanger oprijplaat

Minikraan/shoveltje

Huur je bijvoorbeeld een minikraan of shoveltje, of heb je deze machines in je bezit omdat je een grondverzetbedrijf of straatbedrijf hebt? Dan zul je wel eens klussen hebben op een wat grotere afstand van je thuisbasis qua bedrijf. De afstand is dan te groot om met zo’n minikraan of shoveltje naar toe te rijden. Dat kan bovendien met een minikraan meestal ook niet omdat deze vaak voorzien zijn van rupsbanden en niet op de weg mogen komen.

Een uitkomst is dan deze te transporteren met een aanhanger. Ten eerste moet je dan zeker een deugdelijke wat grotere aanhanger hebben. Check altijd tot welk gewicht je op een aanhanger mag vervoeren en of de auto dit ook mag. Daarnaast moet je zelf natuurlijk het juiste rijbewijs hebben.

Maar goed, als je deze machines wilt vervoeren met een aanhanger moeten ze eerst nog op die aanhanger geplaatst worden. Dit kan eigenlijk niet zonder oprijplaten. Een aanhanger oprijplaat moet wel aan een aantal zaken voldoen. Zo moet een aanhanger oprijplaat of platen voldoende stevig zijn om het gewicht van de te vervoeren machine aan te kunnen. Check daarvoor goed de specificaties van de oprijplaten. Je wilt natuurlijk niet dat een minikraan er bij het op de aanhanger rijden doorheen zakt met alle mogelijke ongelukken van dien.

Arbo technisch

Hierboven staat dus al genoemd dat het om veiligheidsredenen verstandig is goede rijplaten te gebruiken.

Daar komt bij dat het Arbo technisch ook verplicht is. Gebeurd er een ongeluk en blijken de oprijplaten niet te deugen, dan heb je een serieus probleem.

Schade aan machines

Waar je natuurlijk ook niet op zit te wachten is serieuze schade aan je machines. En dit kan wel gebeuren als je slechte oprijplaten gebruikt. Controleer ze daarom ook regelmatig op slijtage en scheuren. Vervang ze tijdig.