autopartsonline.nl

Remklauw revisieset online bestellen voor je auto

De aanschaf van een remklauw revisieset kan om verschillende redenen interessant zijn. Voor de aanschaf van een dergelijke set hoef je niet naar de lokale autogarage. Er zijn tegenwoordig verschillende webwinkels te vinden, waar deze onderdelen te koop worden aangeboden. Vaak is het voordeliger om een dergelijke set online aan te schaffen. Een autogarage kan namelijk een marge over de producten rekenen, iets wat online niet gebeurt. Door de producten mee te nemen naar de garage, kun je ze in de garage in je auto laten plaatsen. Zo bespaar je op de kosten voor deze klus! Heb jij al een vaste webwinkel, waar je deze losse onderdelen bestelt?

Remklauw revisieset

Werking van een remklauw revisieset

Het remsysteem van een auto bestaat uit verschillende onderdelen. Een voorbeeld van zo’n onderdeel is de remklauw. Dit onderdeel houdt de remblokken op hun plaats. Veel auto’s zijn uitgevoerd met vier remblokken en zodoende ook vier remklauwen. Op het moment dat deze remklauwen versleten zijn, kan een remklauw revisieset interessant voor je zijn. Met deze set kun je een bestaande remklauw vernieuwen, waardoor deze niet vervangen hoeft te worden. Op deze manier wordt het onderhoud aan je auto veel goedkoper. Houd er bij de aanschaf van een dergelijke set rekening mee, dat er modellen met en zonder piston worden aangeboden.

Onderdelen

Samenstelling van het remsysteem in de auto

Zoals reeds benoemd werd, bestaat het remsysteem van een auto uit verschillende onderdelen. Naast de remklauw en de remblokken, zijn ook de remschijven essentieel. Via een hydraulisch remsysteem, waarbij speciale remslangen gebruikt worden, kunnen de remblokken tegen de remschijven gedrukt worden. De wrijving die hierbij ontstaat zal ertoe leiden, dat de auto tot stilstand wordt gebracht. Tijdens de APK-keuring van de auto worden deze onderdelen gecontroleerd op slijtage. Bij slijtage is het erg belangrijk, dat de verschillende versleten onderdelen vervangen worden. Zo voorkom je, dat er remverschillen ontstaan of dat de auto niet meer goed remt.