Auto onderdelen vervangen

Als er een onderdeel van je voertuig kapot is, is dat zeer vervelend. Je hebt je voertuig namelijk nodig om van A naar B te gaan. Als er een onderdeel kapot is, mag je vaak niet de openbare weg op omdat dit voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Word je gepakt met een kapot onderdeel, dan kan je voertuig zelfs een WOK melding krijgen en moet deze opnieuw gekeurd worden. Een auto met een WOK melding mag de openbare weg niet op totdat deze weer gekeurd is. 

Ik heb een lege accu

Niks is vervelender dan als je in de ochtend naar je werk toe moet en het blijkt dat je accu leeg is. Dit gebeurd meestal omdat iemand de deur open heeft laten staan en er lichten zijn gaan branden. De accu loopt dan helemaal leeg. Ook als je de voorlichten en achterlichten van je auto aan laat staan bestaat er een grote kans dat je accu de volgende dag leeg is. Als je startkabels en een aardige buurman of buurvrouw hebt, dan kun jij je auto opladen door de auto van je buren te verbinden met die van jou. Als je geen startkabels hebt dan kan je het beste een nieuwe accu bestellen. Soms komt het voor bij accu s dat ze niet meer werken omdat de levensduur van de accu voorbij is. Je kan dan het beste een accu bestellen via het internet zodat je zeker weet dat je de goedkoopste en beste accu aanschaft. Ook kan je contact opnemen met een lokale automonteur en vragen of de monteur een accu langs kan brengen.

Spiegels vervangen

Als je geen spiegels hebt mag je nooit de openbare weg op. Door de spiegel zie je namelijk andere weggebruikers en dit is uitstekend voor de veiligheid. Als een spiegels is gebarst of afgebroken, dan is het belangrijk dat je deze zo snel mogelijk laat vervangen. Je kan dit laten doen door een lokale automonteur maar voor de goedkoopste oplossing kan je langs een autosloop gaan. Zij hebben de spiegel vaak wel op voorraad, maar soms alleen in de verkeerde kleur.

Mijn kentekenplaten zijn verdwenen

Als je geen kentekenplaten hebt mag je niet de openbare weg op omdat dan een auto niet aan een bestuurder gekoppeld kan worden. Het komt vaak voor dat kentekenplaten worden gestolen door criminelen. Als je denkt dat dit het geval is, dan kan je het beste aangifte doen bij de politie en een nieuwe kentekenplaat bestellen. Kentekenplaten mogen alleen gemaakt worden door bedrijven die erkend zijn door de RDW. Zo weet je namelijk zeker dat je met de juiste en goedgekeurde kentekenplaten gaat rijden.