Online of bij een garagebedrijf de dagwaarde controleren

Misschien rijd je al een aantal jaren in dezelfde auto. In de loop der tijd is de kilometerstand behoorlijk opgelopen. Na jarenlange trouwe dienst is het tijd om de auto in te ruilen voor een nieuw exemplaar. De waarde van je auto bepaalt de uiteindelijke inruilprijs. De dagwaarde van je auto is vrij simpel online te berekenen.

Dagwaarde van de auto

logo

Voor de waarde van je auto ontvang je een bepaald bedrag. Dit gegeven wordt ook wel de ‘dagwaarde’ genoemd. De hoogte van de dagwaarde is afhankelijk van verschillende factoren. Zo neemt de waarde af wanneer de kilometerstand ontzettend hoog is. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid schade van de auto, zoals krassen. Ook de leeftijd van de auto en de hoeveelheid eigenaar spelen een rol bij het bepalen van de waarde.

Online de dagwaarde van je auto controleren

Een juiste inschatting is belangrijk omdat dit grote invloed heeft op de verkoop. Zelf kun je er aardig wat invloed op uitoefenen. Maak bijvoorbeeld voor de verkoop het interieur goed schoon, zodat de auto er netjes uit ziet. Daarnaast kun je eenvoudig online zelf de dagwaarde controleren. Op het internet zijn er een aantal betrouwbare sites die een indicatie geven van de dagwaarde van je auto. Zo hoef je op Independer en Kentekencheck.nu slechts je kenteken in te voeren. Vervolgens wordt zoals eerder de dagwaarde aan de hand van een speciale lijst. Zoals eerder gesteld betreft dit onder andere de leeftijd van de auto, de kilometerstand en de staat van de auto.