Auto rijden

Net je rijbewijs? Wat moet je vooral wel en niet doen?

Heb je net je rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Er gaat een wereld voor je open. Je kunt met de auto overal naar toe. Je kunt een dagje Amsterdam met je vrienden. Je kunt gaan roadtrippen met vrienden in de zomervakantie. Er zijn wel een aantal do’s en don’ts als je net je rijbewijs hebt gehaald. In dit artikel wordt dit duidelijk beschreven. Doe er je vooral mee.

Relevante website: Rijbewijsbelang

Blijf rijden

Je hebt het vast al wel vaker gehoord. Maar blijf rijden als je net je rijbewijs hebt. Werk je in je eigen stad en ga je altijd met de fiets? Pak dan op 2 van de 5 dagen eens de auto. Vaak genoeg zie je dat mensen die net hun rijbewijs hebben gehaald, een poosje niet rijden. Het is niet slim om dit te doen. Veel studenten hebben een OV-chipkaart en daarom is er vaak niet de noodzaak om te gaan rijden.

Langere afstanden rijden

Natuurlijk is het goed om naar het werk te rijden en weer terug. Maar het is vooral goed om eens langere afstanden te rijden. Als je langer onderweg bent, dan kom je meer verschillende soorten verkeerssituaties tegen. Je wordt veel meer uitgedaagd. Ook rijd je op plekken waar je nog nooit hebt gereden. Dit is ontzettend goed voor je ontwikkeling als beginnend bestuurder. Tijdens de rijlessen rijd je voornamelijk door dezelfde stad en word je minder uitgedaagd.

Verkeersborden onthouden

Het is belangrijk om verkeersborden te kennen. Als je voor je rijbewijs gaat, dan moet je deze allemaal weten. Bij veel mensen zakt deze kennis al snel weg. Het is belangrijk om in het verkeer goed naar de borden te kijken. Als je even niet meer weet wat het bord betekent, vraag dan aan de bijrijder wat het bord betekent.

Goed voorbereid op weg gaan

Het is belangrijk om (zeker in het begin) goed voorbereid op weg te gaan. Zorg dus dat je uitgerust in de auto stapt. Het is ook belangrijk om met een volle maag de auto in te stappen. Ook is het belangrijk om niet gestrest achter het stuur te maken. Laat in ieder geval het rijden er niet door beïnvloeden.