Auto

Keuze tussen een lease auto voor zzp en een auto kopen vaak lastig

Een lease auto voor zzp nemen is steeds aantrekkelijker geworden! Dit komt onder meer door het feit dat zzp’ers over het algemeen niet over voldoende budget beschikken om te investeren in een nieuwe auto. Daarbij gebruiken zij dit budget liever voor een investering in nieuwe marketingcampagnes, het aannemen van extra personeelsleden, enzovoorts. Je wilt de omzet van je organisatie immers zo snel mogelijk laten groeien! Bij de keuze tussen een leaseauto voor zzp’ers en het kopen van een auto zijn er verschillende afwegingen, die gemaakt kunnen worden. In dit artikel vertellen we je hier meer over! Zo wordt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken. Heb jij al een mooie auto op het oog?

Lease auto voor zzp

Voordelen van een lease auto voor zzp

De voornaamste reden om voor de lease van een auto te kiezen, is het feit dat hierbij geen grote investering noodzakelijk is vooraf. Zelfstandigen kunnen een dergelijke investering vaak niet uit eigen zak betalen. Daarbij zijn banken bepaald niet happig op het verstrekken van leningen voor de aanschaf van een dure bedrijfsauto.

Een bijkomend voordeel van een auto leasen als zelfstandige, is het onderhoud wat niet door je organisatie hoeft te worden uitgevoerd. Bij operational lease is de leasemaatschappij verantwoordelijk voor het onderhoud aan de auto. Evenals voor verschillende andere kosten voor het gebruik van de auto. Op de website van een leasemaatschappij lees je hier meer over.

Leasebedrag

Keuze tussen een nieuwe of gebruikte leaseauto

Bij het leasen van een bedrijfsauto als zelfstandige heb je de keuze tussen een nieuwe en gebruikte auto. Een occasion leasen is interessant om je maandlasten laag te houden. Daarbij wordt het onderhoud aan de auto uitgevoerd door de leasemaatschappij, waardoor hoge, onverwachte kosten in veel gevallen uit zullen blijven. Het is verstandig om je voor het leasen van een auto uitgebreid te laten voorlichten over de mogelijkheden die je hierbij hebt.