auto onderhouden

Hoe zorg je ervoor dat je auto in goede staat blijft?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je auto in topconditie blijft. Het is belangrijk voor jezelf en voor anderen in het verkeer om in een goede auto te rijden. Hoe kun je ervoor zorgen dat je auto in goede staat verkeerd? In dit artikel geven we verschillende tips op het gebied van auto onderhoud.

Reparatie en onderhoud

Ben je op zoek naar Honda specialist op het gebied van reparatie en onderhoud? Zoek dan niet verder. Bekijk de website van Honda Dealer vandaag nog! Ben je op zoek naar een nieuwe Honda auto of een occasion? Ook dat is geen probleem bij Honda Wesselink. De nieuwste modellen zijn te zien in de showroom van Honda.

Auto wassen

Het is belangrijk om je auto goed te wassen. Als je de auto niet op de juiste manier wast, dan bestaat de kans dat je krassen krijgt op de auto. Het is aan te raden om geen spons te gebruiken. Het is beter om een microfiber washandschoen te gebruiken. Ook is het het beste om het water in de emmer regelmatig te verversen. Het is sterk aan te raden om je auto te wassen in de lengterichting.

Bandenspanning checken

Het is belangrijk om regelmatig je banden te checken. Is de bandenspanning goed? De geadviseerde bandenspanning voor een personenauto is 1,8 bar tot circa 3,2 bar. Het is per band verschillend hoeveel bandenspanning gewenst is. Het is in ieder geval belangrijk dat er niet te weinig spanning maar ook niet te veel spanning op de band komt. Als er te weinig spanning op de band staat, dan zullen de banden vervormen en minder draagvlak bieden. Een band met te veel spanning erop kan leiden tot een klapband. Ook kan de band ernstig beschadigt raken als de band hard over een drempel rijdt.

Bandenprofiel checken

Volgens de Europese wetgeving moet je band een profiel van minstens 1,6 mm diep zijn. Als je winterbanden hebt is het zelfs aan te raden om een minimale profieldiepte te hebben van 4 mm. Hoe check je of het profiel diep genoeg is? Dit kun je doen met een profieldieptemeter.