Gebruik een olie catchtank als uw auto optimaal moet presteren

De olie catchtank wordt vooral gebruikt bij auto’s waarvan de motor topprestaties moet leveren. Bij een gewone auto is het geen bezwaar dat de olie in de motor wordt gerecirculeerd en dus meerdere keren wordt gebruikt. Maar bij een rallywagen wil de bestuurder vaak liever niet dat vuil en stof die door de olie zijn opgenomen opnieuw in de motor terechtkomen. Dit komt de prestaties immers niet ten goede. Iedereen die tijdens een wedstrijd wil kunnen vertrouwen op optimale prestaties van de motor maakt dan ook gebruik van een olie catchtank.

Een olie opvangtank is gemakkelijk te installeren

Voor iedereen die een beetje handig is met klussen aan een auto is een olie catchtank gemakkelijk te installeren. Er zijn verschillende modellen beschikbaar zodat er altijd wel eentje passend is voor de motor van je auto en de beschikbare ruimte onder de motorkap. Je kunt kiezen voor een systeem waarbij je zelf een slang op de het oliereservoir zet of je gebruikt een olie catchtank met een vaste slang. Ook kun je online losse onderdelen bestellen om de aansluiting van de tank zo optimaal mogelijk te maken. De olie wordt keurig opgevangen en je rijdt daardoor altijd met een ‘schone’ motor.

Een olie catchtank bestelt u natuurlijk gewoon online

Net zoals veel andere auto onderdelen kun je ook een olie catchtank gewoon online bestellen. Je kunt als dat nodig is eerst advies inwinnen bij een deskundige die je vertelt welke tank in jouw geval de beste keuze is. Na het monteren is het natuurlijk belangrijk dat je de olie catchtank regelmatig controleert en zo nodig leegt zodat deze niet overloopt.