Een tripmaster in uw sportauto plaatsen

Een sportauto is vaak van veel meer onderdelen voorzien dan een normale personenauto. Een van deze onderdelen is een zogenaamde tripmaster. In dit artikel vertellen we u meer over de werking van dit onderdeel. Met name voor rallyauto’s en auto’s die verkenningstochten uitvoeren zijn deze tripmasters interessant. De tripmaster maakt het mogelijk om de afgelegde afstand van de rallyauto op te meten. Niet alleen de totaal afgelegde afstand kan opgemeten worden. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een interval in het traject op te meten.

Het voordeel aan een tripmaster ten opzichte van andere navigatiesystemen, is dat deze modellen veel steviger zijn. Daarbij beschikken de meeste tripmasters over een helder display, waarop de gegevens eenvoudig kunnen worden afgelezen. Het hangt van uw persoonlijke voorkeuren af, hoe u het apparaat wilt kunnen bedienen en waar u deze in de auto wilt bevestigen. U kunt bijvoorbeeld voor het gebruik van een raambeugel kiezen.

Werking van een tripmaster in rallyauto’s

Tripmasters worden in twee verschillende varianten aangeboden. U kunt voor een tripmaster op basis van sensoren kiezen, die de beweging van bijvoorbeeld het wiel kalibreert en omzet naar een afgelegde afstand. Een alternatief voor een tripmaster op basis van sensoren is een model die werkt met GPS-signalen. Nu hoeft het signaal van de sensoren niet gekalibreerd te worden, maar wordt de afstand op basis van het GPS-signaal bepaald. Het voordeel hiervan is dat de tripmaster relatief snel in een andere auto kan worden geplaatst. Dit is bij een model op basis van sensoren logischerwijs veel lastiger.