private lease

Een auto invoeren

Veel mensen overwegen een auto in te voeren als het tijd is om de auto te vervangen. De reden is eenvoudig, door het ontbreken van belasting op auto’s, de BPM, zijn de prijzen in het buitenland vaak veel lager dan in eigen land. Vooral Duitsland staat bekend als een land met een lage prijs voor nieuwe en gebruikte auto’s. Een andere reden is het invoeren van modellen die niet beschikbaar zijn bij de Nederlandse autodealers. Dit kunnen nieuwe modellen zijn, maar ook zeldzame klassiekers. 

Auto importeren kosten


Natuurlijk zitten er aan een auto importeren kosten. Als voorbeeld nemen we een populaire jong gebruikte auto in het hogere segment uit Duitsland. Over de restwaarde van de auto zal de douane BPM heffen. Dit bedrag zal per auto verschillen, maar het aangeven op zichzelf kost standaard €50. De RDW vraagt €200 voor de administratie rondom het invoeren en €107 voor leges en tenaamstelling. Komt de auto via transport naar Nederland dan kost dit al snel €650. Wil je zelf de auto overrijden dan volstaat een 5-daagse kenteken voor €200. Een onafhankelijke keuring van het voertuig is goed voor nogmaals €200. Neem dus alle kosten mee voordat je besluit het koopcontract te tekenen.

Auto Import Service


Al met al geeft het proces van een buitenlandse auto invoeren de nodige administratieve en praktische rompslomp. Als je alles moet uitzoeken kost het veel geld en het gevaar bestaat dat je enkele valkuilen over het hoofd ziet. Een gespecialiseerd auto import bedrijf kan al deze werkzaamheden uit handen nemen en ze zijn uitstekend op de hoogte van alle regels en wetten. De kosten zijn vooraf duidelijk waardoor je niet achteraf voor een onaangename verrassing komt te staan. Door hun kennis en vakmanschap kan het soms zelfs goedkoper zijn om de service in te schakelen in plaats van het zelf te doen. Zeker als je de onderhandelingen over de prijs door een expert laat uitvoeren.