auto tuning

De voordelen van een auto tuning

Een auto tuning zal resulteren in meer koppel en vermogen. Hierdoor zal de auto meer pk’s hebben en zal deze sneller optrekken. Een stage 1 tuning is veilig voor elke auto die geen mechanische aanpassingen heeft ondergaan. 

De reserves optimaal benutten 

De reserveren die de fabrikanten hebben gereserveerd zullen bij een stage 1 tuning optimaal worden benut. De speciale beschikken namelijk over speciale apparatuur waarmee zij diep in de software van de auto kunnen treden. Zij kunnen zo op een verantwoordelijke en snelle manier meer vermogen en koppel uit de auto halen. Op veel website kun je een vermogenswinst indicatie vinden voor jouw specifieke auto. Op deze manier kun je zien wat de vermogenswinsten zullen zijn van een stage 1 tuning voor jouw auto. 

Bespaar op de brandstofkosten met een eco tuning 

Als je brandstof wilt besparen omdat je jaarlijks veel kilometers rijdt is een eco ting de perfecte oplossing. Door deze eco tuning zal er een volledigere en betere verbranding optreden in de motor waardoor er brandstof wordt bespaard. je auto zal na de tuning daarom ook een stuk zuiniger rijden. Door deze eco tuning zal er ook een kleine vermogen winst behaald worden waardoor je iets meer koppel en vermogen zult hebben. 

auto tuning

Een automaat tuning

Als je kiest voor een auto tuning en jouw auto over een automaat beschikt is het aan te raden om deze ook te laten tune. Door de chiptuning ing zal de automaat de overbrenging minder goed aankunnen omdat de auto meer koppel en vermogen zal hebben. Als je jouw automaat mee laat tune zal deze de overbrenging beter aankunnen.