Het verschil tussen kopen en leasen van een scooter

Je wilt graag een scooter gaan aanschaffen. Je kunt een nieuwe scooter kopen, een tweedehands scooter kopen of je kunt er eentje leasen. Jouw financiële situatie kan misschien al de knoop voor je doorhakken. Als je er nog niet zo zeker van bent en je je nog wilt informeren kun je hieronder de verschillen tussen kopen en leasen rustig doorlezen.

Een scooter leasen

Het leasen van een scooter betekent dat je deze per maand betaalt. Als je een scooter koopt betaal je het gehele bedrag van de scooter in één keer. Beide opties hebben voordelen. Vooral als je niet wilt wachten tot je genoeg geld hebt om te kopen kan leasen een uitkomst zijn. 

Niet het hele bedrag

Een scooter is duur. Zeker als je hem alleen van je bijbaantje moet betalen. Zo’n bedrag heb je vaak niet zomaar liggen. Als je least hoef je niet in één keer het hele bedrag te betalen, maar betaal je per maand een kleiner bedrag. Als je niet wilt of kunt sparen, maar wel iedere maand wat kunt missen is dit misschien wel de beste optie voor jou.

Extra kosten

Soms klinkt een lease te mooi om waar te zijn. Dit is vaak ook zo. Houd er rekening mee dat een lease eigenlijk gewoon een lening is. En geld lenen kost geld. Soms ben je bij een scooter die je least uiteindelijk in totaal veel meer geld kwijt voor je scooter dan wanneer je hem in één keer zou betalen. Net als bij je telefoonabonnement. Bereken dit van tevoren voor jezelf zodat je goed weet waar je aan begint.

Tweedehands scooter

Als je niet veel te besteden hebt kun je er ook voor kiezen een tweedehands scooter te kopen. Dit is goedkoper en je hoeft minder lang te sparen. Ook dit kan een uitkomst zijn voor jou. Bekijk voor jezelf met de beschikbare informatie of je liever een scooter zou willen leasen of kopen.