Een contract beëindigen van een financial lease

logoEen financial lease is voor veel mensen de perfecte manier om een nieuwe auto te ontvangen, zonder daarvoor een klein fortuin aan kwijt te zijn. Eén van de andere grote voordelen van een financial lease is dat u precies weet waar u aan toe bent.

U koopt een prachtige nieuwe auto en tijdens de looptijd van het contract, betaalt u een maandelijkse vergoeding aan de leasemaatschappij. Op het moment dat het contract afloopt, neemt u de leasewagen over door de betaling van het slottermijn. Maar wat gebeurt er als u het contract tussentijds wilt beëindigen?

Verschillende redenen voor beëindiging contractsp-241-post-238

Natuurlijk kunnen er verschillende redenen zijn waarom u een contract met een leasemaatschappij liever wilt beëindigen. Zo kan het zijn dat uw bedrijf ineens een stuk beter gaat dan bij het aan gaan van het contract of u gaat meer rijden dan verwacht en u wilt misschien uw kleinere benzine auto wel inruilen voor een grotere diesel. Een eventuele gezinsuitbreiding waardoor u toe bent aan een andere auto. Of misschien heeft u een financial lease afgesloten als ondernemer, maar gaat het inmiddels een stuk minder met uw bedrijf dan wat u van tevoren had ingeschat.

Gelukkig is financial lease de meest transparante vorm van leasing, u kunt altijd uw voertuig inlossen door de afgesproken termijnen in een keer te voldoen. Echter kunt u bij inruil ook altijd een netto inlosvoorstel opvragen, ze zullen u dan een voordeliger voorstel doen wanneer u bij de zelfde maatschappij een nieuw contract aan gaat. Financial Lease, geen verrassingen!Megane_Estate_new