Is je sloopauto verkopen een optie?

Een sloopauto verkopen, het zal veel mensen vreemd in de oren klinken. Want laten we eerlijk zijn, als een auto rijp is voor de sloop, dan heeft deze toch eigenlijk geen waarde meer? Moet je dan niet blij zijn dat je hem kwijt raakt zonder dat je hiervoor hoeft te betalen? Nee, een sloopauto verkopen is echt een optie! In deze bolides zitten immers nog verschillende onderdelen die prima hergebruikt kunnen worden en daardoor dus waarde hebben. Er zijn dan ook zeker partijen die hier belang bij hebben, je moet ze alleen even weten te vinden. En dat, dat kan nog wel eens lastig blijken te zijn!

Sloopauto verkopen vaak lastig

Want een garage bij jou in de buurt zal over het algemeen niet bepaald staan te springen om jouw afgeschreven wagen over te nemen. Je sloopauto verkopen aan hen zal zelden een optie zijn. Dat heeft te maken met het feit dat zij vaak geen belang hebben bij de onderdelen van jouw specifieke merk en model auto. Heel vreemd is dat niet, want zij kunnen deze onderdelen immers alleen maar inzetten als er precies eenzelfde merk en model wagen bij hen gebracht wordt om te repareren en die kans is behoorlijk klein. Hoe kun jij dan toch je sloopauto verkopen? Dit kun je heel eenvoudig regelen door naar sloopautoverkopen.com te gaan. Je kunt hier precies aangeven om wat voor merk en model het gaat en welke schade er is. Als je foto’s hebt, dan kun je deze meesturen. De experts van dit bedrijf zullen jouw bolide dan beoordelen en zullen jou een bod doen. De kans is groot dat jij dan nog een leuk bedrag van hen krijgt! En dat niet alleen, zij regelen verder ook nog eens alles. Ga jij je sloopauto verkopen via hen, dan zorgen zij dat deze wordt opgehaald, dat je het vrijwaringsbewijs krijgt en zij melden je auto ook nog eens af bij RDW en Belastingdienst. Je hebt er zelf dus nauwelijks omkijken naar!

Onderdelen die hergebruikt worden

Je gaat je sloopauto verkopen via hen, maar wat gebeurt er dan verder mee? Dat ligt een beetje aan de staat waarin deze verkeert. Soms zal het voertuig verscheept worden naar andere landen waar reparatie nog wel rendabel is. Maar vaker zullen verschillende onderdelen eruit gehaald worden en verhandeld worden. Je kunt dan denken aan:

  • de motor
  • de katalysator
  • de accu

Daarnaast levert het ijzer dat in de bolide zit vaak ook nog een leuke som op. Als je kiest voor je sloopauto verkopen, dan levert dit jou dus niet alleen nog wat geld op en veel gemak, je weet ook dat zoveel mogelijk onderdelen hergebruikt zullen worden. Dat is uiteraard een goede keus met het oog op duurzaamheid, want alles wat hergebruikt kan worden, hoeft niet nieuw gemaakt te worden. Dat scheelt weer grondstoffen en veel van deze grondstoffen zijn schaars en kunnen alleen gewonnen worden op een manier die schadelijk is voor het milieu. Er zijn dus verschillende redenen om te kiezen voor jouw sloopauto verkopen, wat de reden ook is: je regelt het via sloopautoverkopen.com!