Dagwaarde motor

Basistips voor het kopen van een motor

Bij het kopen van een motor komt veel kijken. Een motor inkopen is niet niks en is enorm spannend. Er zijn dan ook veel tips voor het kopen van een motor. Veel tips richten zich op het kopen van de motor zelf. Bijvoorbeeld een inspectie ronde lopen tijdens het kijken bij de motor. Of een proefrit maken, omdat je zo echt een goed gevoel krijgt van hoe de motor rijdt. Maar wat zijn nou echt dingen waar je op moet letten voor je een motor koopt. Waar begin je mee? Hoe specificeer je je zoektocht? En hoe moet je überhaupt zoeken? Hier volgen een aantal basistips om je verder te helpen.

Types en budget beïnvloeden je keuze

De eerste stap bij een motor inkopen is natuurlijk het vaststellen van een budget. Want hoe kan je een motor kopen zonder dat je weet of je die kan betalen? Het budget bepaalt hoe groot het aanbod is dus dit is belangrijk om over na te denken. Om een motor te vinden die zo goed mogelijk past moet je een zo specifiek mogelijk budget stellen.  Hierna begint de zoektocht naar een type. Wat is het doel van je motor? Er zit een groot verschil tussen een recreatie motor of een motor geschikt om verre afstanden mee af te leggen. Of zelfs mee op vakantie te gaan. Ook het uiterlijk is belangrijk, wil je een nette motor voor naar het werk of een sportief type. Verder is het belangrijk dat je vooraf weet of je een specifiek merk of type wilt. Zo vernauw je je zoektocht zo veel mogelijk.

Fysieke factoren met een belangrijke rol

Behalve het uiterlijke type van de motor, is ook je rijbewijs van belang. Want op welke type motor mag je rijden? Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen licht, middelzwaar of alle motoren. Dit is een handige tool om je zoektocht te verkleinen. Want motoren buiten jouw gewichtsklasse kunnen sowieso worden geschrapt. Iets wat vaak vergeten wordt is je lengte. Dit is van groot belang, omdat een goede houding essentieel is bij het maken van lange ritten. Op basis van je lengte kan je berekenen welk type motor geschikt is. Verder is het belangrijk dat je een motor hebt die past bij je persoonlijkheid. Elke motor heeft een ander uiterlijk en geeft een ander beeld, kies daarom een motor die reflecteert hoe jij bent en wat je doel is.