Vrachtwagenchauffeur: een mooi beroep

Vraag jij je wel eens af of dit het nu is? Je zit al jaren in dezelfde saaie baan waar je al in geen tijden echt plezier aan beleeft. Je meldt je om negen uur op kantoor en je gaat om vijf uur weer naar huis en je vraagt je af: wat heb ik nu helemaal gedaan? Je mist het plezier, de inspiratie en de voldoening in je werk en op zondagen hik je al weer aan tegen de lange werkweek die je wacht. Misschien is het dan eens tijd om het roer om te gooien. Het werkt ligt momenteel voor jet oprapen en veel werkgevers zijn bereid jou binnen te halen. Maar wat ga je dan doen? Een beroepskeuzetest kan je verder helpen, maar misschien heb je ook al jaren een droom die je eindelijk eens waar wilt gaan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van vrachtwagenchauffeur? Elke dag rijd je in je auto langs of achter die kolossen van vrachtwagens die met onbekende bestemming naar de horizon rijden. Zien zij meer dan alleen die saaie kantoormuren? Waarom start jij niet met rijden? Echt rijden, op een vrachtwagen?

Groot rijbewijs halen

Echt, het is mogelijk. Vrachtwagenchauffeur worden hoeft geen onmogelijke droom te zijn. Het start natuurlijk allemaal met het behalen van je groot rijbewijs. Dat kan bijvoorbeeld bij ABC Rijopleidingen. Daar leer je niet alleen de misschien al bekende verkeersregels, maar ook alles wat nodig is om veilig en professioneel vracht te vervoeren. Je leert over de regels die in Nederland gelden en je leert over het bijhouden van je administratie. Ook komt er wat techniek om de hoek kijken want een vrachtwagen is natuurlijk wel heel andere koek dan jouw kleine personenautootje. Daarnaast behaal je je code 95 aantekening die je het recht geeft professioneel vracht te gaan vervoeren. Ook dit is een interessante training. Hierin leer je onder andere over sociale veiligheid en omgaan met agressie, leefstijl en actuele vakkennis. Een code 95 nascholing zal elke vijf jaar volgen als je beroepschauffeur bent. Zo blijft je kennis actueel.

De weg op

Heb je je theorie en je praktijk behaald dan kun je de weg op. Misschien in je eigen vrachtwagen of in die van het bedrijf waarvoor je gaat werken. En dan ben jij degene die naar verre horizonnen rijdt en het kantoor voorgoed achter je laat. Dus denk je erover je leven drastisch om te gooien? Misschien is vrachtwagenchauffeur wel iets voor jou.