Een e-chopper rijden: je wil nooit meer terug

Elektrisch rijden is helemaal hip. En waarom ook niet? Het is beter voor het milieu en elektrische auto’s zien er heel gaaf uit. Maar helaas zijn ze ook duur. Wil je graag elektrisch rijden maar is zo’n auto te duur? Ga dan een e-chopper rijden.

e-chopper rijden

Wat is een e-chopper?

De naam chopper doet je ongetwijfeld wel ergens aan denken. Choppers zijn namelijk van die grote, brede Harley Davidson motoren waar bikers doorgaans op rijden. Ze zien er heel stoer uit en zijn al jaren razend populair. Zo ziet een e-chopper er dus ook uit! Maar dan is de e-chopper soms net iets kleiner. Waarin de e-chopper zich verder onderscheidt is:

  • hij rijdt volledig elektrisch
  • hij is helemaal stil
  • hij is oplaadbaar

De e-chopper lijkt dus eigenlijk alleen in het uiterlijk op de traditionele chopper. En dat is maar goed ook want elektrisch rijden is veel beter voor de wereld dus zo kunnen we allemaal overstappen op een beter alternatief.

e-chopper rijden

Hoe werkt dat?

Een e-chopper kun je huren of kopen. Als je er nog nooit op hebt gereden dan is het misschien goed om er eerst eens eentje te huren om het uit te proberen. De e-chopper gaat ongeveer zo hard als een brommer en kan uren meegaan op een enkele keer opladen. Je kunt er bovendien goed de natuur mee verkennen. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat je milieuregels niet in acht neemt want dieren hebben geen last van uitstoot of lawaai bij een stille e-chopper.