scooter accu

Een scooter accu kopen en vervangen

Je hebt een scooter staan die wel een aantal nieuwe onderdelen kan gebruiken? Dat is geen probleem want duur hoeft dat niet te zijn. Een scooter accu heb je in sommige gevallen al vanaf 15 euro. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten! Het hangt natuurlijk wel af van het soort scooter.

scooter accu

Oude brommers en vintage scooters

Er zijn mensen die helemaal weg zijn van die oude brommers en scooters zoals Kreidler en Zundapp. Ben jij dat ook? Gefeliciteerd! Nu denk je misschien dat wanneer je scooter het niet meer doet, je gewoon pech hebt. Want het model is immers heel oud, toch? Nee hoor, zo werkt het dus niet. Er zijn namelijk nog altijd plekken waar je een scooter of brommer accu kunt kopen zodat je deze kunt vervangen. Ook als het een wat ouder model is of een model dat niet zoveel gemaakt wordt. Vaak kun je dan wel het beste online zoeken naar een goede aanbieder. Het is namelijk zo dat niet elke winkel dit soort dingen op voorraad zal hebben. Een webwinkel kun je echter direct in het magazijn kijken en vanuit daar kopen.

De accu plaatsen

Ben jij hartstikke handig en heb je wel eerder een scooter accu vervangen? Dan kun je dat best zelf doen. Heb je er geen ervaring mee? Dan kun je een paar dingen doen:

  • vraag om hulp van een vriend of familielid
  • breng de scooter weg naar een monteur
  • bekijk op het internet filmpjes ofwel tutorials over hoe je de accu vervangt