Het halen van een rijbewijs

De leeftijd waarop iemand mag beginnen met autorijles is 16,5 jaar. Op je 17e mag je je rijbewijs halen en onder begeleiding van een coach rijden. Hiervoor heb je een begeleidingspas nodig waar je maximaal vijf personen op mag zetten die jouw coach zijn tijdens het rijden.

Voor een coach gelden strikte regels, de coach moet voldoen aan onderstaande regels:
– Een coach moet minimaal vijf jaar een autorijbewijs hebben
– Een coach moet minimaal 27 jaar oud zijn
– Een coach mag geen strafrechtelijke veroordeling met betrekking tot verkeersovertredingen hebben
– Een coach moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs
– Een coach mag tijdens het begeleiden niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen
– Een coach mag geen alcoholcursus of gedragscursus hebben gedaan

Is jouw kind bezig met autorijles en wil je hem of haar aanmoedigen laat dan promotieartikelen bedrukken. Veel kinderen hebben last van een mate van faalangst en zeker iets als auto rijden kan dat opwekken. Wat is er leuker dan als je thuis komt van je rij examen en er je ouders hebben een mega groot spandoek voor je laten printen! Dit kan bij Maxilia waar je allerlei soorten promotieartikelen kan laten bedrukken.

Het ene kind zal sneller het rijbewijs halen dan de andere. Mocht het lang duren door bijvoorbeeld faalangst bij het examen rijden, kijk dan naar een rijschool die hier speciaal op getraind is. Het kan zijn dat de rijles instructeur streng is en dat de leerling hier gelijk van in de stress schiet. Het is dan handig om de laatste paar lessen bij een andere instructeur te volgen die snapt hoe er met een nerveuse of gestreste leerling omgegaan moet worden. Hierdoor heeft een kind na het behalen van het rijbewijs ook minder stress om zelfstandig te rijden.