camper huren

Wat moet je meenemen als je met de camper op vakantie gaat?

Of je er nu zelf eentje hebt of besluit een camper te huren: een vakantie op vier wielen is toch altijd weer iets speciaals. Vooraf weet je nooit precies hoe de reis zal verlopen en waar de wegen van Europa je naartoe zullen leiden. Een campervakantie is dan ook echt iets voor de avonturiers onder ons. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je werkelijk alles maar aan het toeval moet overlaten. Er zijn bijvoorbeeld enkele artikelen die je beslist bij je moet hebben als je met de camper op reis gaat! De belangrijkste sommen we voor je op in deze blog.

Slaapzak

Kijk, veel dingen kun je onderweg nog wel kopen, mocht je ze vergeten zijn. Maar als je op de eerste avond tot de ontdekking komt dat je je slaapzak niet bij je hebt, zit je wel met een flink probleem. Dan is het maar te hopen dat je een paar dikke truien bij je hebt, zodat je als Michelin-mannetje in slaap kunt proberen te komen… Want slapen met de elektrische verwarming aan, dat is ook bepaald geen pretje. Zorg er dus voor dat je slaapzak het eerste is wat je inpakt!

Gereedschap

Of het nu is voor een reparatie – waarvan je hoopt dat het niet nodig is – tot het demonteren van de fietsendrager: tijdens je campervakantie zul je ontdekken dat je geregeld een beroep moet doen op de gereedschapskist. Deze mag derhalve ook zeker niet ontbreken in je camperuitrusting. Neem wel alleen het hoognodige mee: met een setje imbussleutels, een kruiskop- en platbekschroevendraaier, waterpomptang en een hamer kom je een heel eind!

Een gevulde gasfles

Ook het meenemen van een goed gevulde gasfles is van groot belang. Dit omdat je Nederlandse gasflessen in het buitenland vaak niet zomaar kunt inleveren of bijvullen met het hiervoor bedoelde gas. Maak ook zeker niet de fout om een gasfles bedoeld voor propaangas opnieuw te vullen met LPG, wat je bij ieder tankstation kunt krijgen. LPG heeft namelijk een heel andere samenstelling dan ‘normaal’ gas om op te koken. Dit vergroot de kans op explosie, waarbij je bovendien niet verzekerd bent, wanneer blijkt dat je je gasfles op illegale wijze hebt gevuld.

Barbecue

Kamperen en barbecueën: het is een onlosmakelijke combinatie. Vooral het gemak: je haalt wat vlees en een stokbroodje en binnen luttele minuten kun je al aan tafel! Daarom mag ook zeker de barbecue niet ontbreken in het bagageruim van je camper. Let er wel op dat je de kampeerplaats weer netjes achterlaat na het barbecueën.

Een goed humeur

Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste! Een campervakantie begint immers al vanaf het moment dat je de eerste paar meter op weg bent. Zorg er dus voor dat je ruim op tijd klaar bent met inpakken en met een relaxt gevoel kunt instappen. Dan wordt je campervakantie gegarandeerd een succes!