Wat zijn fijne motorhandschoenen?

Goede motorhandschoenen heb je nodig op je motorfiets. Zonder kun je beter niet op de fiets stappen. Ze helpen je om grip te houden op alle soorten wegen en beschermen je handen. Een goede grip met je handen is noodzakelijk omdat je met je handen stuurt. Een handmatig slippertje kan grote gevolgen hebben op de weg. Er zijn verschillende soorten handschoenen, zowel qua stevigheid en materiaalgebruik als geschiktheid bij verschillende weersomstandigheden. We gaan je er hier alles over vertellen en mocht je meer hulp willen dan zijn er handige online tools die je helpen bij de keuze van de juiste handschoen.

Duurzaamheid motorhandschoenen

Een motorhandschoen moet slijtvast zijn en jouw handen echt optimaal beschermen. Je handschoenen krijgen het zwaar te verduren tijdens de rit en moeten onder alle omstandigheden hun grip houden zodat jij grip op de weg houdt. Kies daarom voor handschoenen met goede protectoren en duurzame materialen. Je kunt kiezen uit allerlei soorten materiaal waaronder leer, mesh en gore-tex.

Sporthandschoenen

Als je een sportrijder bent dan zijn je wensen weer net even anders. Ook hiervoor zijn er speciale motorhandschoenen ontwikkeld. Racehandschoenen hebben het beste gevoel voor op het circuit en geven ook nog eens optimale protectie. Crosshandschoenen zijn gemaakt van een licht materiaal voor een perfect stuurgevoel, maar geven weinig beschermen. Dus niet vallen!

Seizoen motorhandschoenen

In de zomer heb je andere handschoenen nodig dan in de winter. Meestal zijn zomerhandschoenen licht gevoerd zodat je niet gaat zweten en niet waterdicht. Tussenhandschoenen zijn ook licht gevoerd, maar wel waterdicht. Winterhandschoenen zijn waterdicht, goed gevoerd voor optimale verwarming van je handen en dikker dan de andere seizoen handschoenen. Een speciale waterdichte handschoen is de gore-tex handschoen. Dit is één van de beste kwaliteit handschoenen die er zijn. Je kunt zelfs nog kiezen voor een verwarmde handschoenen als je een hekel hebt aan koude handen.

Het oog wil ook wat

Tegenwoordig mogen motorhandschoenen er ook goed uitzien. De tijd dat we zoals bij wielrennen met een biefstuk onszelf beschermden is voorbij. Welk materiaal je ook kiest, er wordt steeds meer aandacht besteden aan het design van handschoenen. Sommige hebben een slanke elegante uitstraling, anderen zijn stoer en robuust. Je kunt altijd wel een geschikte handschoen vinden die bij de rest van je outfit past. 

Pasvorm motorhandschoenen

Let zeker ook goed op de pasvorm. Je wil geen handschoen die in de breedte wel past, maar waarvan de vingers veel te groot zijn. Je vingertoppen mogen een klein beetje ruimte hebben, maar niet te veel, dan is de handschoen te groot. De handschoen moet goed aan je hand aansluiten en niet kreuken als je het stuur vastpakt. Dat gaat schuren en veroorzaakt eeltvorming op je handen. Kijk ook of de handschoen de grip op de juiste plekken heeft. Een te strakke handschoen laat je hand slapen waardoor je de grip op je stuur minder goed kunt regelen. Met de juiste handschoen heb je optimale controle. Probeer het even in de winkel of zoek een maattabel op online.