De schadehistorie van een import auto opvragen met hulp van Chassischeck

Door Chassischeck.nl te gebruiken, kan je snel en makkelijk de schadehistorie van een import auto opvragen en daarmee veel meer te weten komen over het voertuig dan wat je op het oog kan zien. Het chassisnummer kan namelijk gebruikt worden voor een check waarbij je alle nodige gegevens voor het voertuig kan ophalen en daarmee een volledig beeld krijgt van in welke staat het voertuig verkeert. Het helpt je niet alleen om te zien of de wagen schade heeft opgelopen. Het kan namelijk ook aantonen of er wel of niet gefraudeerd is met de import auto. Dit komt namelijk vaak voor met geïmporteerde wagens vanuit het buitenland. Daarmee kan je uiteindelijk een veilige keuze maken voor de beste aankoop voor jou.

Unieke gegevens via het chassisnummer

Het grootste voordeel van het controleren via het chassisnummer in vergelijking met een controle uitvoeren via het kenteken van een auto. Dit komt omdat een kenteken in het buitenland niet overal in de bestanden wordt gezet. Daarnaast is het kenteken in het buitenland persoonsgebonden en is het dus niet uniek aan het voertuig. Het chassisnummer is daarentegen volledig uniek voor ieder voertuig. Dit maakt het dan ook niet makkelijker traceerbaar, maar ook nog eens meer betrouwbaar in tegenstelling tot het kenteken van de auto.

Chassisnummer vinden

Het chassisnummer kan dus een essentieel onderdeel zijn om de volledige schadehistorie van de import auto op te kunnen vragen. Lang niet iedereen weet echter wat het chassisnummer is en waar je het kan vinden. Het nummer staat allereerst op het kentekenbewijs van de auto. Daarnaast is het nummer ook nog eens gegraveerd vlak onder de voorruit van de wagen en is het ook te vinden in de deurpost van het voertuig. Het is misschien even zoeken, maar door het nummer vervolgens door de check te halen krijg jij alle informatie die je nodig hebt om te zien of de import auto in het verleden veel schade heeft geleden.

Voorkom fraude

Het is niet alleen goed om via het chassisnummer de schadehistorie van een import auto na te trekken. Je kan er namelijk ook mee zien of er gefraudeerd is met de import auto. De check via het chassisnummer kan bijvoorbeeld ook laten zien of er geknoeid is met de kilometerstand van de wagen. Zo gebeurt het vaak dat bij auto’s die worden geïmporteerd vanuit Duitsland of het Oostblok, de teller is teruggedraaid. Dan staan er dus eigenlijk veel meer kilometers op het voertuig dan wat de teller aangeeft. Dit kan gevaarlijk zijn. Laat je dus niet een verkeerde auto aansmeren en controleer goed wat er allemaal met de import auto gebeurd is.

Door een check uit te laten voeren via het chassisnummer van een import auto, kun je kortom jezelf een hoop leed besparen. je leert niet alleen wat voor soort schade de wagen heeft opgelopen sinds de eerste verkoopt, maar je krijgt er ook alle andere nodige gegevens bij om te zien of de auto nog wel in een goede staat verkeert. Zo kan de beste beslissing maken over de aankoop van een import auto.